torek, 3. julij 2007

Čutiti

Stal sem na rahlih, travnatih tleh in pustil očem, da so mirno zrle zdaj v sinjino neba, zdaj v zamolklo modrino reke, zdaj v ostro srebrno plavilo slapa. Očem sem pustil, da se okopljejo v modrih tolmunih čudežev, da bi kasneje prepustil vse svoje telo ostro hladni vodi reke.
In kasneje, sušeč se na žarkem soncu junijske brezkrbnosti, sem, kakor da prej nisem utegnil ali pa hotel zoabjeti vse čarobnosti, pogledal gor, gor, kamor je kamniti velikan zasidran kot nasedla ladja priplula po neznano kateri reki, iz krajev kdo ve od kod. Ali je zrasla iz tal in poganjala kvišku kot v pravljici o fižolovem drevesu, ki je skoraj predrlo oblake ali pa so morda njene korenine v oblakih in so njena ramena, vrat in glava vraščeni v zemeljski ovoj?
In tako sem kar stal na tistih rahlih tleh in pustil, da so skozme prehajali klici ptic, letajočih visoko na nebu, utrujeni glasovi jelenov, lahkotni zven srn v drnu - zdelo se mi je, da je čas ustavil svoje nihalo, jaz pa kar stojim na tistih rahlih tleh in čisto mirno, pa vendar skoraj brez diha, zrem v obličje tisočletnih čudes.




























Yosemite park - California

8 komentarjev:

Gregor Krašnja pravi ...

Popolnoma sem prevzet nad fotkami. to mora bit pa zelo lep park za takole potepanje.

PicNiK pravi ...

Uau.... čudovito
Gledam slike in študiram... nekako takoj sem dobil občutek, da je to v ZDA. Ampak tako lepo, da sem potem pomislil, da bi lahko bilo tudi v Sloveniji, vendar če bi bilo bi zagotovo prepoznal te kraje. :)

Morem it enkrat.

Aljoša pravi ...

Čudovite fotke in spremna beseda!
Pozdrav iz Ljubljane.

Unknown pravi ...

Bravo Jure!
Čudovite fotke. V mislih sem se zopet sprehodila po tej čudoviti dolini. Se že veselim nadaljevanja še bolj pa CD - če ga bom res dobila.
Še naprej tako, tudi s tekstom, ki me je tudi prevzel. Prava umetniška duša si!
Lep pozdrav Danica

OLKI pravi ...

Ansel Adams se obrača v grobu in se jezi, ker ni dočakal digitala...haha

HEC...

Tole Ameriko si pa tako lepo izkoristil, da je kar joj.


Čestitke.

Anonimni pravi ...

Končno Amerika, ki ji lahko rečeš lepo. Vidim, da se splača tudi tja in pogledati naravne lepote, saj me velemesta ne privlačijo.

Anonimni pravi ...

Jure, bravo ! Kar vidim, me navdušuje, kar brem, me gane !

Anonimni pravi ...

Super !!! Ne samo fotke, tudi teksti. LP, Lipe