nedelja, 27. april 2008

S sinjim nebom v očeh

Kako veliko, veliko kolo, prav nalašč takšno, da popelje v nebo ... In ko ga nevidna pedala poganjajo visoko in kvišku, je mesto pod njim kot mesto iz tisočerih, iz stotisočerih kock: bele hišice predmestja s kančkom, s ščepom zelene trate; visoke hiše tam, kjer si predmestje premisli in si zaželi, da se ga naslavlja z mestom ..., pa visoki zvoniki cerkva, ki skupaj z nebotičnimi sosedi rasejo v dotik oblakov.
Big Ben je tako blizu, dotaknil bi se ga s kazalcem ... in enako željan sem pogleda na nederje visokomestnih zgradb, bleščečih se v jutranjem soncu februarskega petkovega dne.
A do Notting Hill pogled ne seže, srce pač, spustim ga, da se z drugimi srci sprehaja po ulicah, po uličicah, dolgih ulicah in se nikdar ne nasiti opojnih vonjav in kalejdoskopa barv; kakor se nikdar ne nasiti bleščečega mostu, kot iz sladkornih sanj zidanega.
In vrti se belo, veliko kolo in jaz se vozim z njim s sinjim nebom v očeh, s srebrno-zlatim soncem v mislih.






























9 komentarjev:

Gregor Krašnja pravi ...

Lepe fotografije. Pogrešam samo nekaj opisa pri njih ;)

lp

Unknown pravi ...

ooo, domače mesto! :)

Anonimni pravi ...

V redu so fotografije, dodaj še kako.

Anonimni pravi ...

Lepe fotke. Zelo mi je všeč opis občutkov.

Anonimni pravi ...

Ja lahko bi jih še kaj opisal ... kaj te je tam največ prevzelo npr.

Loïc BROHARD pravi ...

I am glad I found your photoblog. Really an outstanding portfolio with some stunning photos. Thanks for sharing and congratulations, I will visit often !
http://brohardphotography.blogspot.com
http://www.photo.net/photos/Loic Brohard

j3rn3j pravi ...

super fotke...kot vse tvoje...že dalj časa spremljam tvoje delo na E-fotografija..nisem vedel da imaš svoj blog...no kr tako naprej, se že veselim novih postov. LP Jernej

Anonimni pravi ...

Zakaj pa ne:)

stane pravi ...

Res izjemen opus!